Maulets: "FCB, més que un club una empresa constructora"

Segons informacions periodístiques els terrenys que va adquirir el Futbol Club Barcelona (FCB) a Viladecans (28 hectàrees) per a la construcció del macroprojecte del Barça Parc, han estat comprats de manera irregular. El club de futbol va pagat 18,5 milions d'euros per uns terrenys que tan sols costaven 4,5 milions d'euros.
Per a Maulets aquesta notícia és una raó més per aturar el macroprojecte del Barça Parc, que s'ha mostrat ple d'irregularitats i que cada dia està més tocat.

11/06/2010 00:37 Territori
"Com tocada també queda una classe política que amb la seva xarxa de corrupció clientelar ens aboca a la destrucció dels nostres paratges naturals per omplir-se les butxaques. 
Cal recordar també els interessos de Joan Laporta (President del FCB) en la construcció d'oficines, habitatges i espais d'oci a la zona agrícola de Can Trabal, l'últim espai d'aquestes característiques que queda a l'Hospitalet."
 
Les dades sobre la compra dels terrenyshan aparegut en un informe que han presentat dos socis del club, Dani Vallés i Luis de Val, antic directiu durant l'època de Joan Gaspart. L'informe destapa també que un intermediari va rebre fins a 3 milions d'euros de comissió per l'operació. Aquests terrenys cal recordar que van ser comprats a l'empresa Golf Viladecans SA, que va veure impedit el seu somni de fer un camp de golf a la zona Delta del Llobregat de Viladecans per compensar el camp perdut a El Prat de Llobregat.
 
Al Setmanari la Directa com anunciavem fa uns dies, en un reportatge explica que "el1997, en el marc d'unes expropiacions a petits propietaris de terrenys i en el marc de la construcció de la xarxa viària, Golf Viladecans SA va signar un conveni amb l'Ajuntament de Viladecans (llavors el batlle era Jaume Montfort) per construir un camp de golf al Delta. Al concurs de licitació, Golf Viladecans SA va guanyar per més de 13 millions d'euros d'import.
 
El cas va ser portat per una plataforma creada arran d'això al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el 2001 va anul·lar el conveni. Cal esmenar, però, la importància de la família Cardoner (Vilagolf SA) i Suqué (Inverama SA) en l'accionariat de l'empresa. La família Cardoner va acusar els Díaz Varela de malversació de fons i apropiació indeguda. Golf Viladecans SA necessitava un comprador i la va trobar en l'empresa Romagats SL que va signar un conveni que posava un preu al terreny d'uns 10 milions d'euros i aconseguia el 50% de la plusvàlua neta. Romagats SL s'encarregava de gestionar el terreny i negociar amb altres compradors i el Novembre del 2007 amb un conveni amb el Barça per part de Golf Viladecans SA se li ven els terrenys. 
Així, l'empresa Díaz Varela s'emportava un benefici d'uns 12 milions d'euros i l'empresa Romagats SL uns 3 milions d'euros en comissions. Els beneficis es van repartir entre els accionistes, l'empresa suïssa Mansell Holding i les empreses de les famílies abans esmentades. Al Maig del 2008 Indukern va passar a ser la accionista majoritària amb un 59,38% de les accions (abans tenia un 23,25%).
 
Aquesta empresa va rebre en les seves altres filials, com Ken Pharma, prèstecs per part de Golf Viladecans SA. 
Els intermediaris: Joan Franquesa, cap de patrimoni i qui va comprar els terrenys del Delta va dir que GPU Consultors havia intervingut en la gestió del sòl (legalment, però, no existeix camp empresa amb aquest nom). Tot ens porta fins a Jordi Pujol Niñerola, militant de CIU i ex-regidor de mediambient de Granollers. Cal esmentar que el senyor Piñerola sempre ha aparegut relacionat amb el senyor Luigi (cap de la trama Pretòria). Aquest va representar societats on trobem els presidents de Romagats SL qui va rebre la comissió dels 3 milions d'euros."
 
Per a Maulets, el que s'explica és una evidència més del tarannà que tenen nombrosos ajuntaments del Baix Llobregat, que fan malabarismes per poder augmentar els seus beneficis mitjançant la construcció sense límits, a costa dels espais naturals del Delta i la comarca. 
 
Davant de tot això, Maulets seguira denunciant la destrucció del Delta de Llobregat i l'existència un sistema capitalista que permet i abona la destrucció del nostre territori per seguir engreixant la maquinària del 'tot s'ho val' mentre hi hagi benefici.