Salvem l'Empordą fa una cercavila reivindicativa per denunciar les agressions de la C-31

La plataforma Salvem l'Empordà ha fet aquest diumenge al migdia una cercavila reivindicativa per la C-31 a l'altura de Ventalló, a l'Alt Empordà, que ha aplegat més d'un centenar de persones i ha durat al voltant d'una hora.
 
La cercavila ha recorregut la C-31, que segons destaquen des de Salvem l'Empordà és un "clar exemple d'agressió al territori". A més del recorregut, l'acte ha comptat amb representacions i actuacions musicals i una persona s'ha penjat d'un molí de vent per simbolitzar la crucifixió de l'Empordà amb la col·locació de molins de vent.

23/05/2010 19:57 Territori

"Per un millor demà, salvem l'Empordà". Amb aquesta consigna un centenar de persones han fet aquest diumenge al migdia una cercavila reivindicativa per la carretera C-31 a l'altura de Ventalló, a l'Alt Empordà, per denunciar les agressions que està patint el territori.

La marxa ha recorregut durant més de mitja hora la via C-31, un "clar exemple d'agressió al territori", tal com ha afirmat el portaveu de la plataforma Salvem l'Empordà, Eduard Martí. Segons ha explicat Martí, la C-31 és una "autèntica fractura al territori irreversible" i una obra "totalment desmesurada" per aquest territori.

A més de la cercavila, l'acte també ha comptat amb actuacions musicals i amb representacions, com per exemple, la molifixió de l'Empordà, una paròdia on un empordanès s'ha penjat d'un molí de vent simbolitzant que l'Empordà serà crucificat si hi instal·len centenars de molins. Tot seguit, i penjat del molí, aquest empordanès ha cantat juntament amb tots els assistents la sardana de l'Empordà.

El portaveu de la plataforma ha destacat que els temes que més els preocupa són, entre altres coses, que cal una planificació de l'energia eòlica, que les infraestructures s'han d'adaptar al territori i que cal aturar el creixement urbanístic. Més de 300 molins estan en tramitació d'instal·lar-se a l'Empordà.