La UE lluitarà contra la "pirateria" perquè no és rendible

A poc més d'una setmana de l'aprovació del projecte de Llei Sinde, que permet la clausura de webs de descàrregues, el neoliberalisme cultural s'ha imposat de nou.

La ministra espanyola de Cultura, Ángeles González Sinde, ja s'ha reunit amb la comissària europea de Cultura, Androulla Vassiliou, per engegar, per "profunda unanimitat", una normativa a nivell europeu per lluitar contra la pirateria.

02/04/2010 00:04 Drets i Llibertats
Sinde ha justificat la croada contra la cultura lliure argumentant que la cultura suposa un 2-3% del PIB espanyol i un 2,6% de l'europeu, amb la qual cosa no convé que circuli "il·legalment".
 
No a l'opinió catalana

Els Països Catalans no han tingut cap mena de veu ni vot en la política "reindible" de Sinde vers la cultura lliure. Segons la ministra espanyola, és "una simple qüestió de normativa" que Catalunya no hagi participat a la reunió europea en la qual s'ha acordat combatre en massa contra la "pirateria".

Malgrat que la reunió s'ha celebrat a Barcelona, ni el conseller de cultura, Joan Manuel Tresserras, no ha pogut participar a la reunió de ministres. En canvi Londres ha delegat la seva representanció a la reunió a la ministra de cultura escocesa, que a més és de l'Scotish National Party (SNP), el partit independentista escocès.

No només això, sinó que Sinde se n'ha burlat dient que el criteri de la Generalitat, del conseller i de les indústries culturals catalanes "és importantíssim" i que si no fos així no haguessin celebrat la reunió a Barcelona.

Per Sinde, celebrar la reunió a la capital catalana "és una mostra de la importància i del bon exemple que Catalunya tradicionalment ha donat en la seva aposta per les indústries culturals com a motor econòmic del desenvolupament social".

Per a saber-ne més:

El 63% del lectorat creu que la lluita catalana a Internet es dissol en l'estatal 

El govern espanyol fa un nou pas per enterrar la cultura lliure