Carles Escolà, de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola, va exposar que els canvis que es volen introduir al CAP La Farigola van encaminats a criteris privatitzadors. El mecanisme consisteix a marcar uns objectius a l’equip mèdic i se’ls hi permet autogestionar una part del seu pressupost. Escolà afirma que, argumentant una millora en el servei assistencial, es dóna peu a una possible privatització. Una operació que a més a més es porta a teme al marge de l'opinió i de la informació envers la població.
Un altres dels membres de la plataforma, Ignacio Barquín, va afirmar que les autoritats ens volen convèncer de que gastem molt però la realitat, diu, és que s’inverteix poc i malament. Així, el possible canvi en la gestió del CAP La Farigola podria trencar amb l’equitat del sistema públic i amb l’equitat entre els diferents centres d’atenció primària del municipi.
Els assistents, que van concloure que calia defensar el caràcter públic dels serveis mèdics, al també van apuntar la idea que els grans interessos financers serien els possibles culpables de l’intent de privatització del sistema públic de salut.
Per saber-ne més:
La CUP es posiciona amb les lluites per la sanitat pública a Cerdanyola del Vallès Llibertat.cat
Recull de notícies sobre sanitat a Cerdanyola Cerdanyola Crida
El veïnat de Cerdanyola anuncia noves mobilitzacions per defensar el CAP de Fontetes Llibertat.cat
Un informe de Respolis diu que el PSC no compleix el seu programa en matèria de Sanitat a Sabadell Llibertat.cat