La Intersindical considera que el lloc adient per a debatre el protocol és el Comité de
Seguretat i Salut Laboral ja que fer-ho a través de la Comissió
d'Igualtat implicaria deixar fora els sindicats que no firmaren el
conveni, cosa que en una qüestió com esta seria empobridor i
injustificable.
La Intersindical, a més d’enviar la proposta a la resta de sindicats
també l’ha feta arribar al Director General. En este sentit cal
recordar que la responsabilitat de combatre l’assetjament correspon a
l’empresa i que ella és la que tenia i té l’obligació d’establir mesurs
per evitar-lo. En este sentit cal constatar que l’empresa ha fallat
estrepitosament en no saber o no voler frenar el que estava passant.
La Intersindical s’ha concentrat davant la seu del Consell d’Administració aprofitant que este organisme tractava, entre altres qüestions, els casos d’assetjament. Allí hem lliurat la nostra proposta de protocol als conseller del PP, PSPV i EUPV alhora que hem exigit al seu president, Emilio Fernàndez, que impulse una investigació a fons i que es depuren responsabiltats.
Planteja com a principis la seriositat, la rapidesa, la confidencialitat i la protecció a la persona denunciant. També estableix un canal ordinari i un altre extraordinari per canalitzar les denúncies, diu les alternatives que es presenten a les víctimes de l'assetjament i concreta les persones a través de les quals poden tramitar-les.
El document, ara mateix, no té més valor que el d'una proposta oberta que volem consensuar i que es planteja com una norma provisional mentre no s'aprove el Pla d'Igualtat. Clica ací per llegir la proposta de protocol.
També considerem molt important debatre sobre el significat de l'assetjament sexual. T’oferim l’aportacio que fan per definir-lo i concretar-lo.