Presentació de l'onzena edició del dictat en catalą a Perpinyą

El 2 d’abril de l’any 1700, «L’Edit du roy» de Lluís XIV prohibia el català i marcava la decadència de la llengua a Catalunya Nord. Tres segles més tard, la llengua pròpia del país continua viva, com ho demostra l’èxit notable del dictat en català.
Ahir al migdia es va presentar oficialment al Palmarium l'onzena edició del dictat en català que tindrà lloc  el proper dissabte 6 de març a les 15h al Satèl·lit  del Palau d'Exposicions. Com l'any passat, el text és l'escriptor Joan Daniel Bezsonoff.

25/02/2010 01:51 Llengua
El text, redactat per un especialista de la llengua i gran escriptor, serà compost de tres paràgrafs corresponent a tres nivells de dificultat. L'edició 2010 comptarà amb Joan-Daniel Bezsonoff, professor de català i autor de nombroses obres...L'Insitut Font Nova espera la presència d'un ampli públic a fi de donar corda a la llengua i...no només a la Catalunya del Nord sino en el conjunt de les terres de parla catalana.
 
L’institut Font Nova de la Vila de Perpinyà organitza el dictat amb el suport de la Generalitat de Catalunya (departament de Política lingüística), l’Institut d’Estudis catalans, les edicions Larousse i, en col·laboració, amb la Federació per a la Defensa de la llengua i la cultura catalanes, Ràdio Arrels, el col·lectiu de professors de català per a adults, l’Associació per l’ensenyament del català (APLEC), Òmnium Cultural Catalunya Nord, el festival de Perelada, la Gran Enciclopèdia i el Trabucaire.
 
Amb el dictat es vol mostrar que la llengua viu malgrat les interdiccions, superant l’èxit de l’any 2009 i donant satisfacció als participants. Com funciona el dictat ? S’atribueix un número a cada participant, se li ofereix un bolígraf. Dues persones llegeixen el dictat, redactat per un especialista. La correcció és anònima.
 
Per saber-ne més: