Tot a punt pel Fòrum Social Català 2010

El Fòrum Social Català 2010 (FSCat) i la Campanya contra l'Europa del Capital, la Crisi i la Guerra es van presentar ahir en roda de premsa per tal de presentar les activitats que es desenvoluparan els propers 30 i 31 de gener a la Universitat de Barcelona.
 

27/01/2010 21:51 Drets i Llibertats

 

 

 
Aquest dijous al vespre tindrà lloc la manifestació de protesta contra l'atur i la precarietat en el marc de la reunió de ministres de la UE que s'està duent a terme aquesta setmana a Barcelona.

"Vam creure que era important i necessari trobar-nos per analitzar el que està passant i plantejar propostes serioses de canvi", va resumir la portaveu del FSCat, Eulàlia Reguant, durant la roda de premsa, que va tenir lloc davant de la seu de la Borsa de Barcelona. 

Amb aquest objectiu, les entitats que pertanyen al Fòrum han proposat seminaris, debats, taules rodones i una gran diversitat d'activitats que tindran lloc el proper cap de setmana a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. 

"Volem analitzar quines alternatives i quines resistències s'estan donant des dels diferents col·lectius", ha assenyalat Reguant, que ha volgut afegir que espera que la trobada serveixi per "crear noves sinergies, convergències entre els diferents col·lectius i espais de lluita" de cara a els nous reptes que planteja el futur.


Per la seva banda, el portaveu de la campanya Contra l'Europa del Capital, Luis Blanco, va marcar la presidència espanyola de la UE com un punt clau de la trobada i va anunciar que un dels seus objectius serà "denunciar les polítiques neoliberals que es mantenen des la Unió Europea, una Unió que funciona de forma molt antidemocràtica ".


Luis Blanco va exposar el cas del Tractat de Lisboa i va denunciar que el Tractat "consolida polítiques que només afavoreixen les grans corporacions econòmiques i que segueix provocant l'increment de l'atur i la pobresa".

cartell_manifestaci_28_de_gener
Eulàlia Reguant va explicar que el FSCat comptarà amb 16 activitats simultànies en franges de dues hores durant dos dies.


D'altra banda, aquest dijous 28 tindrà lloc una manifestació de protesta contra l'atur i les precarietats motivada per la reunió informal de ministres de la UE que s'està duent a terme aquesta setmana a Barcelona.

A més, els portaveus del Fòrum Social Català esperen que el pròxim cap de setmana serveixi per establir les bases de la "contracimera" que el col·lectiu vol organitzar per oposar-se a la cimera de caps d'estat de la UE i el Mediterrani a principis del mes de juny.


La pujada de les tarifes en el transport públic va centrar la intervenció del portaveu de la campanya "Per un transport públic gratuït", Daniel Mora. Mora ha reclamat una baixada de les tarifes i l'adaptació de les mateixes per als col·lectius més desprotegits com a estudiants, aturats i pensionistes.

El Fòrum Social Català es va constituir el 2008 i les seves iniciatives i mobilitzacions s'emmarquen en les del Fòrum Social Mundial, que es va crear l'any 2000 a Porto Alegre (Brasil) i que té com a objectiu que tota mena d'entitats puguin proposar alternatives a les polítiques de governs o organitzacions internacionals.


El segon Fòrum Social Català, al que ja s’han adherit més de 120 entitats, ha aconseguit aplegar multitud d'entitats i col.lectius que actualment estan treballant per combatre la crisi canviant el sistema i per construir un món just, solidari, no violent i respectuós amb el medi ambient i els seus pobles. Les principals línies temàtiques d’enguany seran:
 
- Les causes de la crisi global (ecològica i del territori, social i econòmica, democràtica i dels pobles).

- Les conseqüències  de la crisi global.

- Les alternatives a un món en crisi.

 

Per a saber-ne més:
 
Vídeo de la roda de premsa - Okupem les ones