Ipcena alerta sobre nous plans de transvasament del Segre a Barcelona

Ipcena, membre de l’associació Lleida Ambiental, va presentar aquesta setmana, juntament amb representants de l’Ateneu Popular de Ponent i el Centre Excursionista de Lleida, una campanya per impulsar al llarg de l’any que ve un augment en el cabal del Segre i millores en la qualitat de les aigües i de l’entorn del riu en l’horitzó del 2015.
Ipcena alerta que el nou pla de gestió dels recursos hídrics de la Generalitat preveu transvasaments del Segre a Barcelona en casos d’emergència.

Un nou pla de la Generalitat per a la gestió dels recursos hídrics a Catalunya preveu la possibilitat de transvasar cabals del Segre a l’àrea metropolitana de Barcelona en cas de forta sequera i amenaça de desproveïment per a la capital catalana, com va succeir a l’estiu del 2007. Així ho va advertir ahir el secretari general d’Ipcena, Joan Vàzquez, que va apuntar que l’associació hi presentarà al·legacions al considerar que el departament de Medi Ambient envaeix competències de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

 

26/12/2009 01:08 Territori
El pla per a la gestió del districte de conca fluvial de Catalunya, actualment en període d’informació pública, apunta en un dels annexos la possibilitat d’incrementar el subministrament d’aigua del sistema Ter-Llobregat amb “aportacions de fora del sistema, sense concretar-ne ni l’origen ni el punt de connexió”. Al mateix document apareix un mapa on es pot veure una conducció d’aigua des de Barcelona en direcció nord-oest, que acaba en un punt no determinat, fora de la conca barcelonina i a l’oest dels embassaments de Sant Ponç i la Llosa del Cavall, al Solsonès.
 
D'altra banda, la Paeria ha anunciat que se sumará a la iniciativa de l′entitat ecologista IPCENA, l`teneu Popular de Ponent i el Centre Excursionista, de dedicar l’any 2010 a reivindicar la riquesa natural i cultural del riu Segre amb múltiples activitats al seu voltant. L'alcalde de Lleida, Ángel Ros, ho va afirmar després de reunir-se amb representants de les tres entitats impulsores de l’Any del Segre que la Paeria donará suport a la iniciativa, encara que no es va detallar quina será la contribució municipal als actes que s’organitzaran.