En la forma de sopar col·loqui, es va realitzar al marge de la citada "reunió de xarxa" i va tenir un caràcter civil.
Hi assistiren més de 50 participants d’Alemanya, Andorra, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Espanya, França, Islàndia, Luxemburg, País Basc, Països Baixos, Portugal i Suïssa. També hi participà un grup de residents a Catalunya.
Per tal d’obtenir informació de primera mà del procés de formalització de les consultes i l’evolució del moviment que se n'ha creat al voltant, es va convidar els impulsors de la consulta popular d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis i Jordi Bilbeny.
Com a conseqüència d’aquesta reunió, s’inicia el procés de preparació de consultes d’independència a l’estranger.
A més d’estendre les consultes a la població de l’exterior, s’enriquirà i es potenciarà el debat sobre el dret d’autodeterminació més enllà de l’àmbit català.
Els participants respongueren a una convocatòria sorgida dins del propi moviment cívic dels catalans a l’exterior. Els següent fragment és un extracte del text de la convocatòria:
“Potser en un futur no tan llunyà serà necessari que l'opinió pública europea ens entengui per a integrar-nos. Els ciutadans que vivim i treballem als nostres respectius països d'acollida, constituïm el lobby real, el de la ciutadania que no depèn dels lligams de partit (...) Podem preparar el terreny de l'opinió pública de manera independent i explicar el cas català des d'una perspectiva catalana, realista, franca i oberta. Parlar de pluralitat, d'integració, defugir de les comparacions absurdes i demagògiques que se'ns apliquen per interès o per desconeixement.”
Per saber-ne més:
D'Arenys de Munt al món, internacionalitzar el procés cap a la Independència Llibertat.cat