D'Arenys de Munt al món, internacionalitzar el procés cap a la Independčncia

La xarxa de comunitats catalanes d'Europa, impulsada per la Generalitat de Catalunya, es reunirà del 9 a l'11 d'octubre a Viena. Aprofitant  aquest esdeveniment, però al marge dels actes oficials hi haurà una trobada, el dia 10 d'octubre, on   assistiran membres de la societat civil catalana resident a gran part d'Europa: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Gran Bretanya, Països Baixos, Portugal, Suïssa... Entre els assistents, destaquem la presència de dos dels impulsors de la Consulta popular d'Arenys de Munt i membres de la CUP, en Josep Manel Ximenis i en Jordi Bilbeny.
A més a més, cal destacar que d'una vuitantena de municipis on els seus respectius plens municipals han debatut les mocions per la Independència, els 75% s'han manifestat a donar suport a la consulta. La majoria de municipis on no s'ha aprovat la moció, ha estat pels vots dels regidors del PP i del PSOE, i en alguns casos s'han sumat també les abstencions d'Iniciativa. A Sant Sadurni d'Anoia és dóna el cas que els socialistes han votat a favor i CiU en contra. D'altra banda, el Consell Comarcal de l'Alt Camp també ha donat suport a la consulta.

02/10/2009 02:41 Política

Aprofitant la presència a Viena de representants de les comunitats catalanes d'Europa amb motiu de la Reunió de Xarxa impulsada per l'Àrea d'afers exteriors i cooperació de la Generalitat de Catalunya i organitzada en conjunt amb el Casal català de Viena, es realitzarà, al marge del programa oficial, un col·loqui sobre el paper de la comunitat catalana a l'exterior en el procés d'autodeterminació del poble català. Tal reunió té, entre els seus objectius, coordinar els esforços dels catalans que resideixen a fora  dins el creixent moviment d'autodeterminació i enriquir el debat sobre la forma d'articular la internacionalització.

Els catalans que viuen fora de país consideren que la consulta popular d'Arenys de Munt, la iniciativa cívica ha donat un pas de gegant per davant de la passivitat política. La independència  ha entrat en un debat normalitzat i s'ha obert una via. Destaquen el ressò internacional, tant en l'àmbit polític com en el de la premsa, ha sigut considerable i gens hostil. Òbviament, cap Institució o mitjà de premsa ha criticat una consulta democràtica i legítima, sinó els esforços per aturar-la.

En aquest context, els catalans que viuen a Europa i que estan a favor de la independència creuen que podem actuar d'una manera més eficaç si e"ns coordinem utilitzant discursos i recursos semblants" . Els ciutadans que viuen i "treballem als nostres respectius països d'acollida, constituïm el lobby real, el de la ciutadania que no depèn dels lligams de partit. Som els únics que podem preparar el terreny de l'opinió pública de manera independent i explicar el cas català des d'una perspectiva catalana, realista, franca i oberta. Parlar de pluralitat, d'integració, defugir de les comparacions absurdes i demagògiques que se'ns apliquen per interès o per desconeixement"

És per això que, convoquem un sopar-conversa aprofitant la presència de representants de moltes de les comunitats catalanes europees, que seran a Viena per la "Reunió de xarxa de les comunitats catalanes d'Europa". S'ha de destacar que l'organització del sopar queda completament al marge de la reunió oficial.
 
Esperen que, a més de generar un debat necessari que no té cabuda dins la reunió oficial, serveixi per a crear i enfortir lligams i obrir noves vies d'actuació conjunta.
 
Puntualitzen que "Evidentment, tots els interessats hi esteu convidats. El sopar-conversa tindrà lloc el dissabte 10 d'octubre a les 8 del vespre en un local del centre de Viena (encara per determinar en funció dels participants). Per a poder fer la reserva de la sala, preguem que se'ns comuniqui la participació. El preu del menú serà d'aproximadament uns 20 euros."