Ofrena floral ha tingut lloc avui a les 12h del migdia en el monument a Ferrer i Guàrdia situat a l'Avinguda de l'Estadi de Montjuïc. El monument no va ser erigit ins l'any 1989 en compliment de l'acord del plenari del 23 de maig de 1932 de l'Ajuntament de Barcelona, i respon a una rèplica del que l'any 1911 es va instal·lar a Brussel·les
Acte públic dia 13 d'octubre a les 19.00h es farà al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. El consistori de la ciutat de Barcelona obre les seves portes a la ciutadania per acollir una vegada més un acte en honor a Francesc Ferrer i Guàrdia.
Adhesió al manifest en commemoració del centenari de l'afusellament de Ferrer i Guàrdia que es llegirà durant els actes i que trobareu penjat al web www.ferrerguardia.org des del qual podreu adherir-vos.
A més, en l'apartat d'activitats d'aquesta web podeu veure també altres actes que es desenvoluparan aquests dies a molts indrets.
Altres actes programats:
Girona: divendres 16 d'octubre 18h.
Gramenet: a les 20h a la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet (Jardins de
Can Sisteré)
A càrrec de la Dra. Dolors Marín Silvestre
Historiadora i autora del llibre " La Setmana Tràgica"
Organitza: Ateneu Popular Julia Romera
Tarragona: dimarts 20 d'octubre 19h.
Granollers: dijous 22 d'octubre 19h.
(Fòrum a partir de la pojecció del DVD d'Agustí Coromines)
Granollers: dimecres 28 d'octubre 18h.
(Taula rodona)
La Fundació Ferrer i Guàrdia i el sindicat USTEC-STEs realitzaran la presentació del monogràfic de la revista Docència sobre aquest català universal:
La Revista Docència publicada pel sindicat USTEC-STEs, dedica un monogràfic a Ferrer i Guàrdia en el seu número 29 (maig 2009). Inclou una edició especial del film Una vida per la llibertat d’Agustí Coromines. Al monògràfic podeu trobar els següents continguts:
Cronologia d'una època: repàs als principals esdeveniments polítics, socials i culturals a cavall entre els segles XIX i XX.
Passat i present de l'obra de Ferrer i Guàrdia: En els seus articles, Victòria Camps, Joan-Francesc Pont, Francesc Saló i Jaume Carbonell ens descobreixen la vessant més innovadora i socialment compromesa del nostre pedagog.
Escoles: Els quatre centres educatius catalans que porten el nom de Ferrer i Guàrdia ens expliquen què representa per a ells la figura del pedagog.
Taula rodona: Agustí Coromines, M. Pau Trayner, Emili Cortavitarte i Gemma Martin ens apropen a la figura d'un Ferrer i Guàrdia llunyà en el temps, però ben actual pel que fa al seu llegat.
Testimonis: Deixebles i seguidors de Ferrer i Guàrdia ens endinsen en el coneixement d'aquesta figura a partir de les seves experiències i vivències.