Interior reprimeix a cops de porra la marxa antipatriarcal de Barcelona

Unes 130  vinculades als col·lectius de l'Esquerra Independentista i dels sindicats CGT i Co.Bas s'aplegaren a Tarragona. La policia va identificar els organitzadors.
La Plataforma Revolucionària Antipatriacal i Alerta Solidària han denunciat l’actitud dels Mossos d’Esquadra durant la manifestació del passat diumenge i asseguren, que "no deixarem en l’oblit les agressions patides aquest cap de setmana. Recuperar la llibertat de manifestació està en joc i això ens afecta a totes!". La marxa en commemoració de la Diada de la Dona Treballadora, que cada any baixa per les rambles de Barcelona sense cap mena de problema, va ser aturada a cops de porra sense motius a l’alçada de la Plaça Catalunya. Aturada a cops de porra. (Veure vídeo)
 

10/03/2009 02:31 Política
Alerta Solidària argumenta que ja fa més de dos anys que diferents entitats polítiques, socials i veïnals han denunciat la política de restricció de llibertats cíviques que imposa el Departament d’Interior, capitanejat actualment pel senyor Saura d’Iniciativa per Catalunya. Manifestacions aturades, encerclades, gravacions irregulars, identificacions massives, escorcolls d’objectes personals... I molts cops de porra.
 
Per aquest motiu exigeix una immediata explicació pública del perquè s’imposa amb violència aquesta política de coacció contra les llibertats més bàsiques i fonamentals d’un estat de dret. Exigim una resposta al departament d’Interior així com a la Regidoria de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona. Alerta Solidària fa seu el comunicat difós avui per la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal
 
A les 18h de la tarda de diumenge, es van aplegar mig miler de persones a la Plaça Universitat per participar a la marxa convocada per la Plataforma. La presència dels Mossos d’Esquadra, des de primera hora de la tarda, ja era desproporcionada.Mig miler de manifestants vam començar a recórrer el carrer Pelai, en direcció a les Rambles, escortades per furgonetes d’antiavalots, davant i darrera. Com cada any, la manifestació havia d’acabar a la Plaça del Teatre, on es volia fer una mural i llegir el manifest.
 
Al tombar per les Rambles, com per desgràcia comença a ser habitual en aquesta ciutat, les manifestants ens vam trobar amb un cordó dels Mossos que ens impedia avançar. L’única opció que els Mossos donaven era seguir per Fontanella i baixar per Via Laietana. Des de la PRA ens vam negar a que la policia decideixi el recorregut de les nostres manifestacions, i els vam comunicar que baixaríem per les Rambles fins a la Plaça del Teatre, com ja hem fet altres anys.Davant l’actitud dels Mossos, que a aquestes alçades ja estaven amb les porres a la mà, cascos posats i escuts preparats, es va decidir llegir el comunicat en aquell punt i realitzar el mural, mentre es denunciava i es feia saber a la munió de passejants i turistes que hi havia en aquell punt, la conculcació de drets polítics bàsics per part d’una Conseller d’Interior que es diu d’esquerres.
 
Unes 130 persones a Tarragona 
Passades les sis de la tarda, i després que agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, identifiquessin a les organitzadores dels actes en motiu del Dia de la Dona Treballadora, arrancava de la plaça Verdaguer de Tarragona, una manifestació sota el lema "Dones, la crisi ens fa més precàries" que significa la recuperació reivindicativa d'aquesta data internacional a les nostres comarques. 130 persones, segons les organitzadores, vinculades als col·lectius de l'Esquerra Independentista i dels sindicats CGT i Co.Bas, participaren en aquesta manifestació que transcorregué la Part Alta de la ciutat, sgons informa Pobleviu.cat

Durant el recorregut, es cridaren lemes com ara "sense les dones no hi ha revolució" o "violència masclista, violència feixista" i es desplegaren dues pancartes des de la façana de l'Ateneu Popular L'Espina i una de les torres romanes ubicades a la plaça del Rei, que aixecaren els aplaudiments de les participants a la marxa. Els lemes esgrimits durant la manifestació i el manifest llegit a les portes de l'Ajuntament, posaren l'accent en el fet que la lluita de la dona no passa per mesures que busquen una igualtat formal, sinó per un canvi de mentalitat i estructura social que produeixin una igualtat efectiva. En aquest sentit, el lema de la manifestació d'ahir es basava en el fet, que la lluita del "nou femenisme" va lligada a la lluita contra el capitalisme, ja que, segons les organitzadores el patriarcat és un producte del sistema capitalista. "Igual com lluitem per combatre el capitalisme, hem de combatre el patriarcat i el masclisme, ja que, amb simples reformes no es pot garantir la justícia social i la igualtat efectiva de gènere. Cal construir una nova dona".
 
A part de la manifestació, Tarragona acollí durant tot el dia diferents activitats entorn a la lluita feminista. Al migdia, es realitzà al passeig de les Palmeres uns tallers sobre la situació de la dona i la lluita feminista. En acabar, es realitzà un dinar popular al Casal Popular Sageta de Foc, on hi participaren una trentena de persones. I un pèl més tard, a l'Ateneu Popular L'Espina, es feu un espectacle de clown i una sessió de música jamaicana que anà a càrrec de Game Over Selectors, actes que serviren per finançar la manifestació de la tarda i les activitats que du a terme el col·lectiu feminista revolucionari Cau de Llunes.  
 

Per saber-ne més:

8 de març a València. Llibertat.cat

Dia de la Dona Treballadora. Llibertat.cat