Dia Mundial de la Poesia

Dia Mundial de la Poesia 2009El dia 21 de març, dissabte, se celebra el Dia Mundial de la Poesia.

La Institució de les Lletres Catalanes promou les lectures poètiques que se celebraran simultàniament (o quasi) en deu ciutats del territori català.

A València dissabte 21, 19.00H sala Matilde Salvador de la Universitat Literària (carrer de la Nau) lectura dels poetes Marc Granell, Lluís Roda, Isabel Garcia Canet, Ramon Guillem, Begonya Pozo, Josep Lluís Roig, Vicent Berenguer, Quico Ramon, José Luis Falcó i Pedro Montealegre. S'hi llegiran poemes emblemàtics de la literatura universal i alguna de les versions, en aquest cas, del poema de Ponç Pons, que la ILC  s'ha encarregat de traduir a vint llengües.

20/03/2009 02:03 Cultura

Poetes a la xarxa

A Vilafranca del Penedès celebra a la Sala d’Actes de l’Escorxador la primera trobada de POEMS & BLOGS: POETES A LA XARXA. El proper dilluns dia 16 de març és va convocar una roda de premsa a la biblioteca Torras i Bages per exposar els detalls de la trobada de poetes davant la premsa local i comarcal. Hi esteu tots convidats.

PARTICIPANTS MATÍ: Jesús Tibau, Júlia Costa Coderch, Isabel Barriel, Jordi Llavina, Santi Borrell, Ricard Garcia, David Madueño, Carlos Danoz, Emma Piqué, David Figueres, Ramon Puig Climent

PARTICIPANTS TARDA: Sandra Domínguez Roig (o tot el dia), Jorge Brotons,, Lluís Subirana,Francesc Puigcarbó, Teresa Bosch.

PARTICIPANTS TOT EL DIA: Violant de Bru, Alegria de la Huerta, Gloria Fandos Gracia
Anna Hernández Turne, Joan Ubach, Poemes de Lluís Calvo (recitats per Violant de Bru), Poemes de Xavier Farré (recitats per Violant de Bru), Josepa Ribera Vallès.

 


A a La Safor la celebració serà dins del V Festival de Poesia d'Oliva  el proper divendres 27 de març de 2009 -www.poefesta.com

 

 A LA POESIA *

 

Des d’una illa de mots,

entre ullastres i llibres,

mentre sent escoltant

la bellesa del vent

que escriure és respirar,

comprendre, fer l’amor

i l’art ens humanitza,

t’ho diré passional:

t’estim i sense tu

 res tindria emoció

ni seria tan cert

açò que en diuen viure.

 

Amb les llengües del cor

i tinta com el mar

generós de les illes,

sembram versos per fer

florir lliures i oberts

al sagrat cos del món

sentit i veritat.

 

Més que d’on hem nascut

som del lloc que estimam

i lectors agraïts

que tenim el que dam

feim diversos un sol

gran poema on no hi ha

més pàtria que la vida.
  
  
PONÇ PONS * poema que la ILC l'ha traduït a vint llengües

* A la darrera imatge poema de Josep Piera de l'any passat