Debat sobre si són necessŕries les ordenances de civisme a Tortosa

A les 19h a la Biblioteca Marcel·li Domingo de Tortosa, el Casal Popular Panxampla organitza un debat per a oferir diferents visions sobre les Ordenances del Civisme, sota el títol Són necessàries les ordenances de "civisme"? D'aquesta manera, el casal pren la iniciativa davant la negativa de l'Ajuntamentd'organitzar un debat públic i fomentar la participació ciutadana. Així aquest vespre es podran escoltar punts de vista diferents, fins i tot oposats al posicionament. 

17/10/2008 10:15 Política
En aquest debat hi participaran, d'una banda: la Regidora de Governació de l'Ajuntament de Tortosa, Rosa Cid; el tècnic de l'Àrea de Governació de l'Ajuntament de Tortosa, Ernest Valls; i de l'altra: Nacho Romero, regidor de la Candidatura d'Unitat Popular a l'Ajuntament de Berga, contrària a l'ordenança d'aquesta ciutat, van presentar al·legacions i van impulsar un procés participatiu; Jaume Asens, advocat i president de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona, amb aquesta comissió han qüestionat aquest tipus d'ordenances i ha participat en la redacció d'al·legacions a l'Ordenança de Barcelona.
 
Cal recordar que el Casal Popular Panxampla, juntament a altres agents socials de la ciutat, es va mostrar contrari a l'ordenança pel bon ús de la via pública impulsada pel govern de Joan Sabaté, es van presentar al·legacions i es va instar a un debat públic sobre la necessitat o no d'aquest tipus d'ordenances. "El canvi de govern al consistori tortosí va comportar la derogació de l'antiga ordenança, i el darrer mes, l'alcalde Ferran Bel ha fet la seua proposta de nova ordenança, què segueix amb la mateixa filosofia repressiva que l'anterior i ha estat presentada sense la voluntat d'obrir un debat social real que ens duga a consensos sobre quina ha de ser la manera de fomentar la convivència a Tortosa", assenyalen des del Casal.
 
I és que el Casal Popular Panxampla considera que "el debat i la participació són imprescindibles per a la convivència i la cohesió social i entenem que ordenances repressives, què reglamenten excessivament les relacions de veïnatge i generen nous conflictes socials, enlloc de trobar la solució extra judicial dels conflictes mitjançant la implantació de mecanismes públics de conciliació, transacció, mediació i arbitratge. També considerem que aquesta ordenança és un clar atac a la llibertat d'expressió ja que limita completament la difusió d'idees a través de cartells, octavetes i pancartes, què són en definitiva els mitjans que tota la vida han utilitzat els moviments socials crítics i als quals la classe política sempre vol silenciar. Aquesta ordenança és, en definitiva, un intent més de privatitzar el carrer i limitar-ne l'ús a la ciutadania."