La Festa Major de les Barraques de Sabadell es consolida

La nit d’ahir evidencia -per segona vegada- que la Festa Major de les Barraques gaudeix d’una indiscutible resposta massiva per part del jovent sabadellenc. L’èxit en la franja nocturna té el precedent de deu anys de funcionament. Més jove és l’oferta diürna, tanmateix les activitats adreçades a tota la jornada van oferir, malgrat que el temps no hi ajudava, un programa continuat que poc a poc consolida les noves activitats.

07/09/2008 18:20 Cultura
L’actual espai de la Festa Major convida especialment a la realització de les activitats diürnes. En l’acolliment que proporciona celebrar la festa en una plaça, els tallers de creativitat plàstica es van fer voler fer propi l’espai. El taller familiar es va fer càrrec de la decoració de la plaça i a la tarda la tradicional pintada de grafitis va ocupar-se dels murs de Can Balzac. La pluja va amenaçar la fira d’entitats i finalment la trentena de comensals del dinar de les Pedres van haver de buscar un lloc on aixeplugar-se de les gotes que van acompanyar-los en l’àpat.

Els qui van patir la pluja més intensa foren els jugadors del Campionat Vallesà de Bitlles Catalanes. Tanmateix no van parar la partida en què l’equip de Sabadell es va fer amb el primer lloc tant en la categoria d’equips com en la de individuals.
Per segon any, el Teatre Sant Vicenç va realitzar el Concurs de improvisació. L’activitat va aconseguir reunir un públic molt divers i va mantenir un dinamisme constant. Alerta Solidària va el col·lectiu encarregat d’organitzar el primer dels tres sopars populars que se celebren durant les Festa Major i el grup de rap Con un par de Chisteras va actuar en l’escenari petit.

Durant la nit tant la carretera de prats com la pròpia plaça van estar totalment plenes de gent. El grup Bipolar va encetar els concerts de la nit, el bon so dels Ska-boo-da-band i els ritmes de Kanimbambo van encendre ràpidament el públic per acabar amb unes Tietes Queques que van triomfar amb les seves versions. A la plaça, les barraques es van alçar com les grans reines de la festa amb unes barres desbordades i la música per a tots els gustos.

Les activitats continuen avui a la plaça Creu Alta. Els Concursos de Menjaflams, el de titius i el de garrotins i l'estrena de Massimo Attack completaran l’oferta de tarda. I després del sopar que ofereix la Cooperativa de Consum Teixit de la Terra, més concerts amb Angelina i els moderns, La Carrau i El Belda i el conjunt Badabadoc.