La Colla Bastonera Quico Sabaté de Sant Celoni a Dublin

La Colla Bastonera Quico Sabaté de Sant Celoni va participar,  com a representat català, a Dublin en una mostra cultural amb espectacles, danses i músiques d'arreu del món dins del marc dins el marc dels actes de celebració del dia de Sant Patrici. El proper 24 de maig, la Colla celebra el seu 3r aniversari en el marc de les activitats de l’Arrelcat a Sant Celoni.

10/04/2008 12:27 Cultura

Reproduïm íntegrament la crònica que ens han fet arribar:

La colla bastonera del casal Quico Sabaté valora positivament la ballada el passat 16/03 dins dels actes de celebració de la Festivitat de Sant Patrici a la ciutat de Dublín.

La Colla Bastonera Quico Sabaté de Sant Celoni a Dublin
La Colla Bastonera Quico Sabaté de Sant Celoni a Dublin



La dura i complicada gestió del viatge a terres irlandeses ha donat els fruits esperats amb un cap de setmana intens i profitós per la colla.

Primer amb un dissabte intens, de visita pels llocs emblemàtics de la ciutat dublinesa com St. Stephen Green, el Trinity Collage, Temple Bar i una prèvia a Merrion Square; per prendre contacte amb la plaça on ens esperava l’actuació de l’endemà.

Ja cap al cap vespre es produeix la trobada amb els ‘catalans a Dublin’, agrupació de compatriotes que viuen a la ciutat irlandesa i ens han apadrinat d’allò més bé en la nostra estada a Dublín. Gràcies a la seva gestió, la Colla Bastonera Quico Sabaté ha ballat amb contracte en els actes oficials del St. Patrick’s Day, repte gens fàcil per una entitat amb pocs recursos però moltes ganes per muntar aquesta classe d’esdeveniments i apadrinar tothom qui tingui planejada una estada a la ciutat.  

Diumenge de bon matí realitzem els assajos previs i compartim camerino amb agrupacions d’arreu del món que actuaran com nosaltres dins dels actes del Big Day Out a Merrion Square, plaça que presenciarà una de les ballades més importants per la colla en els seus 3 anys d’història.

La ballada resulta tot un èxit, amb desenes de dublinesos de totes les edats que queden bocabadats amb la coordinació mostrada en uns balls tan dinàmics i tradicionals com les gralles que ens acompanyen. La presència dels amics de ‘catalans a Dublin’ ajuda a animar-nos i esperona un públic que passa de la incredulitat a l’aplaudiment després de cada dansa. 

El bon resultat de la ballada mereix una celebració que ocupa tota la tarda-vespre-nit del diumenge, gaudint de la típica pinta de Guinness i música en directe que ofereixen els pubs de la ciutat, on predomina el color verd i la germanor amb el poble irlandès en una data tan assenyalada.

Dilluns acompanyem els dublinesos en la macro-desfilada del St.Patrick’s Day Festival. Desenes de carrosses amb disfresses vistoses i espectaculars marxant al ritme de les orquestres vingudes de països amb arrels irlandeses semblen acomiadar-nos d’una ciutat que ens ha vist representar amb orgull la cultura catalana amb un ball tradicional tan nostre com són els bastons. 

Podem concluir doncs que amb aquesta ballada hem donat a conèixer la realitat catalana amb un missatge implícit per fer del nostre país, un país més just i lliure. Un missatge agermanat amb el poble irlandès per recordar l’existència d’uns Països Catalans treballant per l’autodeterminació; en cap altre escenari millor per demostrar que un procés de pau per l’alliberació nacional és possible.

 

Per saber-ne més:

La Colla Bastonera Quico Sabaté de Sant Celoni participa als actes de Sant Patrici a Irlanda. Llibertat.cat