Prop de dues mil persones signen un manifest contra la manipulació informativa de RTVV

"Per una RTVV plural i democràtica. Del mal ús i abús de la ràdio i de la televisió públiques valencianes", aquest és el títol del manifest que ha impulsat un grup d'intel·lectuals valencians per denunciar el dèficit democràtic a l'ens públic valencià i la manipulació informativa del Partit Popular a Ràdio Televisió Valenciana, Comunicació 21 i l'Avanç. El manifest, ja compta amb prop de dues mil signatures.

22/02/2008 02:20 Comunicació
Ahir, un grup de professors va presentar al Col·legi Major Rector Peset de València la campanya on es denuncia el "greu dèficit de democràcia" que hi ha al País Valencia i es reivindica el "dret dels ciutadans a ser informats veraçment i sense censura". Entre els primers signants figuren Jesús Olavarría, Ramón Lapiedra, José María Bernardo, Isabel Rius, Gustau Muñoz i Josep Lluís Barona.
 
A l'acte de presentació van assistir la catedràtica d'Arqueologia de la Universitat de València Carmen Aranegui; la professora d'Història Moderna de la Universitat de València, Isabel Morant, i la professora d'Història de l'Arquitectura i Urbanisme de la Universitat Politècnica de València Trini Simó. Tots ells van coincidir a reclamar la creació d'una Comissió d'Experts "que estudie els problemes i promoga un pacte polític i social que permeta el compliment dels objectius que marca la llei i, igualment, arribar a una solució pactada del caos econòmic" que, al seu parer, impera en la ràdio i televisió públiques. 
 
El manifest assegura que "la ràdio i la televisió públiques valencianes incomplixen, des de fa temps, tots i cadascun dels principis" que figuren en la seua llei de creació, un fet "tan sorprenent que seria massa suau dir que resulta intolerable per a la societat civil. A més, repugna la intel·ligència pel que suposa de provocadora gosadia mentidera, que desatén els principis més elementals de la convivència". Així, han lamentat que "a Canal 9 es parla bàsicament en castellà i a favor d'una sola tendència política, la del PP".
 
El document agrega que "els professionals valencians del sector audiovisual han demostrat prou la seua capacitat, i a pesar d'açò, sovint veuen com les seues propostes queden supeditades a programes de productores afins al PP" i critica que "ens trobem espais d'ínfima qualitat que exhibixen models de comportament antisocials".
 
Els signants exigixen als polítics "que no permeten la continuïtat del deteriorament del principal mitjà de comunicació valencià". Volem vore més cares i escoltar més opinions i des de hui estarem vigilants i denunciarem davant de l'opinió pública i els estaments corresponents les irregularitats que es cometen amb total impunitat", han advertit.