Nosaltres també cremem la foto del rei espanyol

L'episodi repressiu originat arran de la crema a Girona d'unes fotos del rei espanyol és una mostra clara de la coordinació que existeix sovint entre els diferents aparells de l'Estat, en aquest cas el mediàtic i el judicial, una coordinació negada des de la premsa i la judicatura adduint una presumpta separació de poders. En aquest cas, cal remarcar que l'iniciador d'aquest procés inquisitorial ha estat l'aparell mediàtic, que ha complert a la perfecció la seva funció d'assenyalar i estigmatitzar els subjectes pacients de la repressió.

22/09/2007 06:57 El Davantal
Tanmateix, seria un error creure que, com ha passat aquesta vegada, només els mitjans espanyols propers al PP compleixen funcions repressives, perquè, per exemple, no podem oblidar les contínues escomeses d'El País contra l'independentisme català i basc.
 
D'altra banda, aquest nou episodi repressiu ha tornat a exemplificar, per si n'hi havia cap dubte, el paper dels Mossos d'Esquadra a Catalunya com a policia de substitució d'altres cossos repressius, garant de l'ordre social i polític i dels interessos de l'Estat espanyol en aquesta part dels Països Catalans. Un altre cop s'ha tornat a demostrar que una de les tasques a què es dedica amb gran afany aquest cos policial és a controlar i espiar els actes i activitats de l'Esquerra Independentista.
 
Per acabar-ho d'adobar hem hagut de suportar les declaracions d'insignes membres de l'elit política, que, no cal dir-ho, s'han afanyat a desqualificar els i les participants de les protestes contra la monarquia. En aquest sentit, mereixen ser recordades les que va fer el representant de l'esquerra "de debò" al Parlament espanyol, Joan Herrera, que va afirmar sense immutar-se que la crema de fotos del rei era una "error" i que no era "manera d'avançar cap a la república». Sens dubte, amb republicans "de debò" com aquests no calen defensors de la monarquia. Caldria preguntar a Joan Herrera què ha fet la seva formació política en els darrers trenta anys per avançar cap a la república (catalana, per descomptat).
 
Perquè si hi ha una institució espanyola que il·lustra les renúncies de l'anomenada Transició és la monarquia. El fet que suposades forces d'esquerra acceptessin aquesta institució anacrònica i retrògrada, encapçalada a més per una persona que va ser designada per un criminal i que va col·laborar amb una dictadura feixista, diu molt de com es va construir la democràcia "a l'espanyola". Algú s'imagina que Alemanya tingués com a cap d'Estat una persona designada pels nazis i que hagués lloat Hitler?
 
Per això, la lluita contra la monarquia, a més de ser indestriable del procés de ruptura amb els Estats ocupants, és un acte d'higiene i reafirmació democràtica, raó per la qual nosaltres també cremem la foto del rei espanyol.
 
Llibertat.cat 22.09.07