1989 Assemblea extraordinŕria a Prada en quč es dissol el MDT-Front Patriňtic

1989 Assemblea extraordinària a Prada en què es dissol el MDT-Front Patriòtic i es constitueix en 'Catalunya Lliure'

19/08/1989 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1989 es va portar a terme una 'Assemblea extraordinària' a Prada de Conflent, coincidint amb la Universitat Catalana d'Estiu, en què es va autodissoldre el MDT-Front Patriòtic (sigles duplicades que també va emprar el sector pròxim al PSAN durant uns anys) i es constituïa en una plataforma-moviment amb el nom de 'Catalunya Lliure', nom amb què van concórrer a les eleccions. 'Catalunya Lliure', definit com a "front patriòtic", va comptar amb el suport del PSAN, la jove organització independentista juvenil Maulets, el sindicat COS i antics membres de l'històric FNC:

Poc després 'Catalunya Lliure' es presentar a les eleccions de la Unió Europea i va obtenir 19.774 vots, i 5.241 vots a les eleccions al Parlament de Catalunya el 1992.

El juny de 1991, un sector important de Catalunya Lliure elaborà un document titulat «L’independentisme català davant Europa: avançar cap al Front Patriòtic», com a proposta de debat intern de tota la militància, de cara a la Coordinadora Nacional que se celebraria el mes següent a Vinaròs. Els signants del document propugnaven que Terra Lliure IV assemblea (que s'havia escindit feia poc menys d'un any) cessés la lluita armada i que Catalunya Lliure s’incorporés a ERC com "casa gran" de l'independentisme.

El 1995 el PSAN va abandonar 'Catalunya Lliure', que es trobava amb greus conflictes interns, i la plataforma-partit que nascuda el 1989 es va dissoldre definitivament el 1996.