Segons relata el jove, veí de Sants, el passat dimecres a la tarda, quan es dirigia al seu lloc de treball, agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra el van aturar davant mateix de la feina i li van demanar que s’identifiqués. El jove va demanar als agents el motiu de la identificació, però els agents no li van comunicar res i el van retenir durant gairebé mitja hora al bell mig de la Rambla de Catalunya sense donar cap explicació. Amb una actitud prepotent i violenta, els agents van arribar fins i tot a empentar-lo contra la furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos i van desatendre els requeriments del jove, que els demanava explicacions per la seva actitud i pel motiu de la identificació.
Aquesta no és la primera vegada que el jove és aturat pels Mossos davant del seu lloc de treball. Va ser a mitjans de desembre de l’any passat, quan dos antiavalots van entrar a la seva feina, i amb males maneres van exigir que sortís i que s’identifiqués. Els agents el van amenaçar per la seva condició de fotoperiodista compromès amb els moviments socials de base. També li van advertir que el denunciarien per amenaces i insults contra les forces policials pel simple motiu de fer fotografies.
Segons denuncia el jove, amb aquestes identificacions “se’m vol posar en evidència davant de tothom, per fer-me la vida impossible i provocar que em facin fora de la feina”. Per tot això, ha anunciat que emprendrà accions legals contra aquestes arbitrarietats de les forces policials, amb l’objectiu “d’evidenciar els abusos de poder de la policia i per reclamar la fi d’aquest tipus d’impunitats”.
Una persecució que ve de lluny
En l’actualitat, l’Albert està pendent de judici per uns fets que es remunten al febrer de 2004, durant una acció contra la immobiliària Integral de Aparcamientos, propietària legal de l’edifici que llavors estava okupat per uns joves del barri. Els habitants de La Quinkalla, nom amb el que es coneixia l’immoble okupat, havien denunciat pressions per un grup de matons enviats per la mateixa immobiliària. Malgrat que la policia no va detenir ningú aquell dia, la brigada d’informació de la Policia Nacional va arrestar al jove al maig de 2005, després d’una investigació que va portar la policia a acusar-lo de participar en l’acció per la troballa d’una empremta seva en una octaveta informativa que es va repartir aquell dia. El grup de suport i la seva defensa han indicat que aquesta no és una prova concloent per acusar ningú i menys per detenir-lo, i denuncien el caràcter "polític" de la detenció i del judici. La fiscalia demana en total dos anys i mig de presó pels delictes de coaccions i danys, a més d’una indemnització de 660 euros a la immobiliària.
Font: Informació Sabadell, Barrisants.org i Bloc de Jordi Sàlvia