Els reis mags d'orient porten carbó a diversos organismes relacionats amb les agresions al territori

7.01.07 Coincidint amb la visita del Reis Mags d'Orient al sud de l'Albera, diversos col·lectius han realitzat accions simbòliques amb el lliurament de de carbó i pintades a les seus d'administracions públiques, constructores, immobiliàries, elèctriques, partits polítics de l'arc parlamentari i entitats de crèdit.

07/01/2007 00:13 Política

Amb aquestes accions han volgut denunciar la complicitat d'aquests organismes en les agressions que pateix el país, en l'especulació dels terrenys i en la presumpta corrupció. També per reivindicar el dret a un habitatge digne.

Maulets ha protagonitzat accions d'aquest tipus a Vic (Osona), Tortosa, Amposta i Aldea (Baix Ebre), Gandia (La Safor), Masnou (Maresme). València (Horta)

A Vic (Osona), els Maulets han portat carbó a les constructores i immobiliàries, perquè consideren que aquestes entitats destrossen l'entorn natural de la ciutat i converteixen el dret a un habitatge digne en un luxe. També han deixat un sac de carbó de 25 quilos a l'Ajuntament, "per acceptar quilos de les constructores a canvi de requalificar terrenys per construir en zones abans rurals".

A Tortosa, Amposta i Aldea, s'ha dut carbó als ajuntaments, al Bisbat de Tortosa, a una ETT, a una immobiliària, a una botiga de roba on s’imposa la talla 36, a “la Caixa”, a la Delegació del Govern de la Generalitat, a les Delegacions d’Ensenyament, Indústria, a la de Política Territorial i Obres Públiques i Medi Ambient.

A Gandia, han fet pintades i llançament d'ous a les oficines d'Iberdrola perquè consideren que continua fent oïdes sordes a les reivindicacions dels pobles de la Valldigna, la Costera i la Safor contra la línia d'alta tensió Castelló de la Ribera fins a Gandia.

A Masnou, s'ha fet un mural contra l'especulació i a València és va lliurar carbó a la porta de l'Ajuntament.

A Barcelona, membres de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac van protagonitzar la vigília de Reis, una singular protesta disfressats de Reis Mags i van abocar davant la seu de la Diputació un sac de carbó d’alzina.

Amb aquesta acció es volia recordar a l’opinió pública la nefasta actuació de la Diputació al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb el recent inici de les obres de construcció de la carretera de muntanya entre el Coll d’Estenalles i el Pont de Vilomara, per Mata-rodona, en una de les àrees de màxima protecció del parc natural. Aquestes obres estan comportant la tala de més de 2.000 alzines i la voladura de prop de 5.000 tones de roques. (Informació Sabadell)

També a Xàbia (Marina Alta), el col·lectiu Arrels va repartir carbó a les immobiliàries de la població per haver-se portat tan malament aquest any destrossant la comarca.