Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
racisme
El regidor de VOX esborra les piulades d'odi denunciades per la CUP

Se li demanaven 440.000€ per enaltiment de la dictadura, racisme i xenofòbia, aporofòbia i LGTBIfòbia

07/05/2024 Drets i Llibertats
El regidor de VOX a la Paeria, Josep Roca, ha procedit recentment a esborrar totes les piulades denunciades que la CUP va denunciar el passat mes de desembre a l’Oficina Antidiscriminació. Així ho ha comunicat aquest organisme a la CUP, amb qui s’han reunit dos dels seus tècnics en qualitat de part denunciant, per fer saber aquesta circumstància que condueix a l’arxiu de l’expedient que s’estava tramitant.

Les piulades esborrades havien estat reportades per infracció GREU de la Llei 19/2020, d’igualtat de tracte i no-discriminació, per varis motius, des d’enaltiment de la dictadura fins a racisme i xenofòbia, passant per aporofòbia i LGTBIfòbia, raó per la qual li corresponia una multa d’entre 10.001 i 40.000€ per cada una de les 11 piulades. Amb especial gravetat en el cas de les mares i fills d’una escola pública de Lleida que Roca havia enregistrat sense consentiment i publicat la seva imatge en el perfil de X del regidor.

En la reunió que ha tingut lloc s’ha constatat que la multa podia haver arribat fins als 440.000€ o bé Roca podia haver-la substituir-la per treball comunitari, tasques de suport a les víctimes o cursos de formació en matèria d’igualtat i no-discriminació. El regidor ultra ha preferit fer-se enrere i esborrar les seves piulades abans que afrontar cap d’aquestes sancions o alternatives educacionals.

Des de la CUP celebrem com una victòria aquest acte d’autocensura de Roca, amb què en paraules de Nogay Ndiaye, actual diputada de la CUP al Parlament per la demarcació de Lleida “hem fet una mica de neteja de l’odi a les xarxes socials i avui hi ha uns nens i nenes lleidatans que deixen d’estar exposats i en el punt de mira. Avui l’escola afectada pot respirar més tranquil·la i la comunitat educativa seguir cohesionada”.

Per la seva banda, Mercè Cortina, nº2 de la candidatura CUP per Lleida, ha remarcat que és imprescindible “que ningú baixi la guàrdia, ja que avui són uns alumnes de primària i les seves famílies i demà pot ser qualsevol altre lleidatà o lleidatana. Per això cal unir-nos per erradicar el feixisme i les seves mentides que sols busquen dividir-nos i per això el vot a la CUP és el vot que treu força a l’extrema dreta”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid