Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Illes Balears
La marea verda envolta el Parlament

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat el decret del trilingüisme que acaba amb 30 anys d'immersió lingüística

24/09/2013 Educació

La marea verda s'ha fet sentir amb força aquest dimarts amb motiu de l'aprovació al Parlament del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) que acaba amb 30 anys d'immersió lingüística en català a les aules de les Illes Balears.

Unes 4.000 persones amb samarretes verdes i pancartes contra el TIL i a favor de l'educació pública i la llengua pròpia han envoltat el Parlament durant tot el matí i migdia fins a arribar a Cort. El malestar s'ha pogut fer patent fins i tot a dins de la cambra, des d'on s'escoltaven els crits i els xiulets. Novament, els manifestants han cantat l'Estaca.

Els protestants han demanat la dimissió del president del govern balear, José Ramón Bauzá, i la consellera d'Educació, Joana Maria Camps.

El PP imposa la seva majoria

El polèmic decret del TIL s'ha aprovat passades les quatre de la tarda amb els únics vots a favor del PP, que té majoria absoluta al Parlament. Han estat 34 vots a favor i 24 en contra, ja que els diputats del PSIB i MÉS hi han votat en contra, a més del també batlle de Manacor, Antoni Pastor.

Durant la seva intervenció abans de la votació, Bauzá ha assegurat que el seu govern "seguirà endavant amb les reformes que faci falta perquè no vull liderar el fracàs escolar de tota Europa". "Res d'imposició ni immersió", ha dit. I dirigint-se a l'oposició ha dit: "Vostès només tenen una estratègia, el renou".

El Parlament ha aprovat el decret malgrat la interlocutòria del TJIB que el suspèn cautelarment.

Les escoles continuen buides

En el setè dia de vaga les escoles continuen buides. Tot i que el seguiment de la vaga no és tant massiu com al principi, la mobilització compta amb el suport dels pares, que han ajudat a paralitzar els centres no duent els seus fills a l'escola.

Aquest dimarts el seguiment de la vaga és del 70% segons els sindicats i del 15% segons el Govern, mentre que dilluns va ser del 46,27% segons els sindicats.

El seguiment segueix sent molt elevat tant a Pitiüses com a Mallorca, mentre que a Menorca ha baixat. Cal situar, però, aquestes xifres en un context de rotació de professorat amb tot allò referent als serveis mínims i al suport que es rep per part de les associacions de pares i mares.

En aquest sentit, tot i que el seguiment pugui baixar, cada dia se sumen més entitats i col·lectius a la lluita dels docents, i més suports des de la resta de Països Catalans.

Pel que fa a la caixa de resistència, que ja ha superat els 100.000 euros i no para d'augmentar, es començarà a utilitzar a partir de la tercera setmana de vaga, segons ha avançat l'Assemblea de Docents, que decidirà divendres en assemblea a què destina els diners.

Mesa sectorial dimecres

Paral·lelament, el Govern segueix sense voler-se asseure a negociar amb els sindicats i el comitè de vaga. Amb tot, la conselleria ha convocat per dimecres una mesa sectorial, que segons els sindicats és buida de contingut ja que aquest dimarts s'ha d'aprovar el Decret Llei TIL.

L'Assemblea de Docents, que dilluns va celebrar una assemblea amb l'assistència d'unes 300 persones, considera que havent-hi una vaga convocada la conselleria s'hauria d'asseure amb els comitès de vaga convocants i no programar una reunió sectorial que "no té cap capacitat legal per obrir diàleg ni negociació respecte a la vaga".

Valora
Vídeos
Cantant l'estaca davant el Parlament de les Illes Balears
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid