Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Criminalització
El ple de Vic aprova la moció de la CUP i ICV contra la repressió als Moviments Socials

També es va aprovar la moció per la Sobirania Fiscal, que demanava que l'Ajuntament ingressi els impostos que li pertoquen a l'Agència Tributària Catalana i no a la hisenda espanyola

06/03/2013 Política

El ple celebrat dilluns passat a l'Ajuntament de Vic va aprovar la moció que presentaven la CUP i ICV-EUiA en què es dóna suport als moviments socials de la ciutat, es denunciava la criminalització que pateixen per part del departament d'Interior de la Generalitat i es reclama una investigació sobre els presumptes fitxers il·legals que permeten al Departament multar activistes que no han estat identificats prèviament.

La moció es va aprovar gràcies als 6 vots favorables de la CUP (2), el PSC (2), ICV-EUiA (1) i SI (1), les 10 abstencions d'ERC (2) i CiU (8) i els 5 vots contraris  PxC.

Tots els partits excepte PxC van mostrar el seu acord amb el primer punt de la moció, que expressava el suport del ple als moviments socials de la ciutat, mentre que ERC i CiU es van mostrar disconformes amb la consideració que feia la moció sobre la criminalització dels moviments socials i l'ús per part de la policia de fitxers il·legals. El regidor de la CUP Nil Puigivila va defensar la moció explicant els darrers casos succeïts a Vic, com el judici que van haver d'afrontar 11 activistes de la PAH per una acció de protesta contra un desnonament i que els ha comportat una multa de 180 € a cada un, o la multa que han rebut 4 persones per la seva presumpta participació en una concentració de protesta contra la celebració d'un acte feixista a Vic.

En aquest darrer cas, es dóna la circumstància que els activistes no van ser identificats en el seu moment i un dels 4 ni tan sols havia assistit a la concentració, cosa que va poder demostrar, raó per la qual ha deixat de ser acusat.

També es va aprovar, amb els vots de tots els grups democràtics del ple i el vot contrari de la feixista PxC, la moció per la Sobirania Fiscal, que demanava que l'Ajuntament ingressi els impostos que li pertoquen a l'Agència Tributària Catalana i no a la hisenda espanyola. Aquesta moció, inicialment, havia estat subscrita pels grups de SI, la CUP, ERC i CiU, però aquests dos darrers se'n van retirar després de rebre un informe negatiu de la secretària i l'interventor del consistori.

Després de negociar-ne unes modificacions que en rebaixaven la contundència, la moció es va poder aprovar, però l'ingrés dels impostos a l'agència catalana haurà d'esperar a un acord de l'AMI i a la suma de més ajuntaments que s'hi comprometin.

Pel que fa a mocions, també es va aprovar per unanimitat la moció conjunta de tots els grups en defensa de l'autonomia local i en contra del projecte de llei del PP que pretén retallar les competències dels ajuntaments en favor de les Diputacions espanyoles. En aquest punt, el regidor de la CUP Marc Barnolas va alertar dels perills que comportava aquest canvi legislatiu, no només per la pèrdua de competències en els ajuntaments, sinó també perquè obligaran a privatitzar alguns serveis que no es podran dur a terme ni per part d’organismes públics ni pels propis ajuntaments.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid