Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria Històrica
El Noi del Sucre, 90 anys de l'assassinat de l'advocat del treballadors

Recordat com el Martell del lerrouxisme, empresonat en diverses ocasions i víctima del terrorisme patronal, va ser fundador de Solidaritat Obrera, la CNT i defensor dels treballadors, que va promoure la primera vaga general que va viure l'Estat el 1917, la vaga de la Canadenca de 1919

10/03/2013 Història

Salvador Seguí i Rubinat va nèixer el 23 de desembre de 1890 a la ciutat de Lleida. Se’l va anomenar “El Noi del Sucre” perquè de jove tenia el costum de menjar-se els terrossos de sucre dels cafès. Sindicats, col·lectius i diversos mitjans recorden que avui fa 90 anys de l'assassinat del Noi del Sucre.

De formació autodidacta, va destacar especialment per la seva capacitat oratòria i d’organització i la seva lucidesa política. Fou deixeble del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia a l’Escola Moderna. Als 17 anys va ser empresonat per primer cop pel seu compromís al Sindicat de Pintors de Barcelona. El 1917 fou elegit president del Sindicat de la Construcció d’aquesta ciutat, al front del qual va organitzar una vaga general aquell mateix any.
 
Entre els anys 1916 i 1917 va negociar en nom de la CNT les bases pràctiques per a una acció conjunta amb el sindicat UGT. Va ser nomenat Secretari General de la CNT de Catalunya i va prendre part activa a la vaga d’agost de 1917. Al Congrés de la CNT de Cataluya de 1918 va tornar a ser escollit Secretari General i el 1922 va fer-se càrrec de la secretaria de l’organització de la CNT a nivell estatal.

Seguí va esdevenir un símbol per als treballadors catalans i un enemic per a la patronal. Per aquesta raó va patir dos atemptats dels agents de la patronal abans que els seus botxins acabessin amb la seva vida. Dies abans de l’atemptat fatal Seguí va rebre un anònim del Sindicat Lliure en què s’hi amenaçava de mort a Àngel Pestaña, Casanovas i Seguí. La tarda del 10 de març de 1923 uns pistolers l’assassinaven a trets al carrer Cadena de Barcelona, un atemptat que també va causar la mort del seu company Francesc Comes.

Valora
Vídeos
Salvador Seguí " El noi del sucre", en cartells homenatge a 15 anys de la seva mort
Salvador Seguí (El Noi del Sucre), solidario e internacionalista
Salvador Seguí i Rubinat, fixat en la Història
Fragment serie "Ojo por Ojo" de TVE que reprodueix el parlament fet 19 de març a la plaça de toros Les Arenas al 1919 durant la Vaga de la Canadenca.
Rànquings
  1. El batlle de Girona denuncia que una empresa espanyola s'ha inventat un inexistent "parque Princesa de Girona" al municipi
  2. Reedició del llibre "El Complot de Garraf" i Manifest signat impulsat per Historiadors
  3. Doble Joc al documental “El talp de Terra Lliure”
  4. Trobada de Joves Independentistes a Girona
  5. Votaré l’extrema dreta
  6. Intel·ligència Artificial Genètica
  7. 100 anys d'infiltracions policials a l'independentisme català: de Bandera Negra als agents del 2020
  8. Arran assenyala amb pintura la Comissaria de la Policia Nacional Espanyola de Maó on treballa un dels infiltrats als moviments populars
  9. Presentació del manifest Rutes de la llibertat a l'Empordà
  10. Vila-real commemora el 319è aniversari del saqueig i incendi de la ciutat per les tropes borbòniques
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid