Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
40 municipis rebategen el nom de la plaça Espanya amb el d'Independència

Fa usns dies,  l'alcalde del municipi mallorquí d'Esporles va anunciar que canviaria, aquest setembre, el nom de les places d'Espanya i de la Constitució pels noms populars de l'Ajuntament i del Jardinet respecivament

02/09/2012 Política
Vinil utilitzat en el canvi de la plaça Espanya pel de la Independència a Tàrrega Vinil utilitzat en el canvi de la plaça Espanya pel de la Independència a Tàrrega

Aquest migdia, una quarantena de poblacions que tenen una plaça o carrer amb el nom d'Espanya han fet aquest diumenge un acte simbòlic de canvi d'aquest nom pel de plaça de la Independència.

Barcelona, Girona, Mataró, Mollet, Sitges, Tàrrega i Torroella de Montgrí són algunes de les localitats que s'han afegit a aquesta iniciativa impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Tàrrega per la Independència demanarà a l'Ajuntament que ho faci oficialment

A l'acte de Tàrrega, mig centenar de persones han presenciat el canvi de la placa de plaça d'Espanya per una enganxina amb el nom de plaça de la Independència. L'acte s'ha inclòs a les activitats de la Marxa per la Independència prèvies a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona.

En aquesta població, la plataforma "Tàrrega per la Independència" demanarà a l'Ajuntament que es canviï de forma oficial aquesta nomenclatura, encara que no necessàriament amb el nom de la Independència, que es guardaria per un espai important de la ciutat en cas que finalment s'aconsegueixi la independència.

Noms populars de l'Ajuntament i del Jardinet al municipi mallorquí d'Esporles

A Esporles, un municipi governat pel Partit Socialista de Mallorca, Iniciativa Verds i Entesa per Mallorca, el passat juliol es va aprovar per majoria absoluta i malgrat l'oposició dels regidors del PP I del PSIB canviar el nom de les places de d'Espanya i de la Constitució per places de l'Ajuntament i del Jardinet.

"Els dos espais més emblemàtics del poble tenien un nom popular i un altre d'oficial, que no feia sevir ningú", explica l'alcalde del municipi, Miquel Ensenyat, i és que resulta que fins i tot als programes de festes hi apareixien els noms tradicionals i populars. Per aquest motiu Ensenyat assegura que no tenen "cap intenció de polititzar la qüestió" i que aquest setembre es canviaran les plaques.

 

Valora
Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  3. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  4. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  5. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
  9. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  10. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid