Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VAGA ENSENYAMENT
Convoquen vaga indefinida de caràcter intermitent a l'ensenyament

Enguany el curs començarà amb diverses convocatòries de vaga fins el 26 de setembre, dia en què s’iniciarà una vaga d’ensenyament indefinida de caràcter intermitent

09/09/2012 Educació

El proper 12, 13 i 19 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar 2012-2013, la Coordinadora Interzones Docents ha convocat una vaga indefinida a l'ensenyament de caràcter intermitent que compta amb el suport dels sindicats COS, SEPC i CGT i també d’organitzacions de l’Esquerra Independentista com la CUP, Arran o Endavant-OSAN.

La Coordinadora ha explicat que els principals objectius de la vaga són tres: en primer lloc, aturar l’acomiadament del professorat interí, ja que segons la coordinadora “això comportarà la precarització de la feina docent, la modificació de l’horari lectiu i de permanència, l’augment d’alumnes per mestre/professor, pèrdues de grups flexibles i de reforç o desatenció a la diversitat entre d’altres”.

Un segon objectiu és la cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per aquest curs. Finament el tercer objectiu és l’establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i l’ exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

La primera convocatòria de vaga està prevista pel proper dimecres 12 de setembre, coincidint amb l’inici del curs i anirà destinada als mestres i professors dels centres d’educació infantil, primària i secundària. Les activitats i actes previstos per dimecres començaran entre les 8 i les 9 del matí amb el repartiment dels fulletons als mestres, la carta als pares i transmetre els motius i objectius de la vaga. Tot seguit, a les 10 del matí hi ha convocada una concentració a la Plaça de Nou Barris, on hi ha ubicada la seu del Districte. Els actes continuaran amb la concentració a les 12 del migdia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona on s’hi trobaran tots els docents en lluita i finalitzarà a les 9 del vespre amb un sopar i preparació de la vaga pel dia següent.

La vaga continuarà l’endemà, dijous 13 de setembre, en aquest cas destinada als centres d’educació secundària. Els professors es mobilitzaran a partir de les 9 per realitzar tasques informatives sobre la vaga als barris i municipis juntament amb els pares i mares. A la tarda hi ha previst la concentració davant el Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202). El dimecres 19 de setembre serà el torn dels cicles formatius i escoles d’adults. Podeu consultar els actes més detalladament al web de la Coordinadora o als webs de la zones en qüestió.

A partir dels dies 26 i 27 de setembre s’iniciarà una vaga indefinida intermitent de dos dies per setmana a totes les etapes citades i que serà avaluable mensualment per l’assemblea de treballadors. La vaga no finalitzarà fins que el Departament d’Ensenyament accepti negociar les condicions que la Coordinadora d’Interzones exigeix i que afecten a la comunitat educativa però també a tot el conjunt de la societat.

Suport de sindicats, organitzacions i assembles

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha fet públic el seu suport a la convocatòria i ha animat a tots els centres a encartellar i a col·laborar en la tasca de difusió per tal de ser el màxim de companys mobilitzats i organitzats per afrontar aquest atac a l’escola i a l’ensenyament públic. També ha animat a tots els mestres i professors a sumar-se a les assembles de zones i ha fet una crida als companys i companyes del País Valencià i de les Illes a participar de les mobilitzacions i continuar amb les dinàmiques en defensa de l’ensenyament públic que s’estan duent a terme.

La CGT, qui també ha convocat a la vaga, aprofitant unes declaracions de la consellera Irene Rigau en què afirmava que el curs 2012-13 s’iniciarà amb 30.000 alumnes més i 3.000 docents menys que el curs anterior i que un percentatge important de les aules públiques tindran més de 25 o 30 alumnes, han considerat que les declaracions i les dades exposades "refermen encara més els arguments de la vaga convocada per al primer dia de classe", afegint que les mobilitzacions "han sorgit des de la voluntat i la decisió del professorat i des de la seva autoorganització a la Coordinadora Interzones"

La CNT també ha emès un comunicat on fa pública la seva adhesió a la convocatòria assegurant que “la vaga és l'únic camí que, a hores d'ara, possibilita la lluita, donat el nivell de l'atac que l'educació està patint per part de les mesures neoliberals del Govern, i que afecten a la població en el seu conjunt, a través dels diferents nivells del sistema educatiu.”

Per la seva banda, algunes Associacions de Mares i Pares (AMPA), com la Federació d’Ampas de Santa Coloma de Gramanet, ja han mostrat el seu suport a la convocatòria a través d’un comunicat en què manifesten el ple recolzament a la vaga: “considerem que les decisions adoptades pel Govern en matèria d’Educació en els últims temps són un atac directe a un ensenyament públic de qualitat i prou greus com per no començar el curs”. Els pares i mares també han volgut animar a la resta de famílies a donar suport a la convocatòria no portant a les filles i fills a l’escola el primer dia de curs. El comunicat convida a tothom a participar a la concentració que es durà a terme el mateix 12 de setembre a les 10 del matí a la plaça de la Vila, assegurant que “amb el futur de les nenes i nens d’aquesta ciutat no es juga”.

L’Assemblea de Treballadors a l’Atur de Barcelona també ha mostrat el seu recolzament a la vaga prevista considerant que “amb el pretext de la crisi s’està perseguint un model ideològic, tendent a la precarització de l’educació pública en benefici de la privada i a crear una escola marginada que indueixi, als que puguin pagar, a recórrer a la privada”, afegint que aquest model “accentuarà la polarització educativa per classes socials, reduirà la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i el futur dels nostres infants i joves”.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. 40è Aniversari de la mort del lluitador independentista Toni Villaescusa
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
  7. Walter Benjamin ja parlava l'any 1930 de la possible massificació turística
  8. El sant sopar assegurat
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. L'ensenyament del Català a Catalunya Nord no passa pels millors moments
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid