Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat Andreu Curto
"L'Andreu està bé, enfortit per les nombroses mostres de suport que ha rebut"

El divendres 29 de juny es farà un concert solidari amb 13 grups de música i 7 d’animació

27/06/2012 Drets i Llibertats

“L'Andreu està bé, enfortit per les nombroses mostres de suport que ha rebut, però no està aquí perquè necessitarà un temps per assimilar tot el que ha passat”. En la primera manifestació pública d'ençà que Andreu Curto va sortir de la presó, divendres passat després de 24 dies empresonat, el grup de suport ha agraït les nombroses mostres de suport rebudes ininterrompudament. Un agraïment, diu, "que també fa Andreu, que necessitarà uns dies per a descansar".

En roda de premsa, el germà d'Andreu Curto, Albert Curto, ha explicat que el jove militant de Maulets "vol donar les gràcies a totes les persones i entitats que han mostrat la seua solidaritat amb la meua família i el grup de suport". "Una vegada més hem demostrat que gràcies a la solidaritat es pot fer front a situacions tant dures de repressió com les que s'han viscut aquests dies”, ha manifestat.

També ha tingut paraules d'agraïment pels mitjans de comunicació de les Terres de l'Ebre, que han tractat l'empresonament de Curto amb "proximitat i sensibilitat", un fet que dista molt del tractament dels mitjans d'abast general. Pel grup de suport, això és "una mostra més de la necessitat i importància de lluitar per mantenir vius els mitjans de comunicació ebrencs”.

Albert Curto també ha explicat que la universitat on el seu germà cursa Enginyeria Tècnica Industrial ha ampliat el termini per presentar el projecte final de carrera "i necessita tot el temps del món per acabar-lo”.

"No podem ni volem oblidar que Andreu ha estat privat de llibertat per objectius polítics"

Tot i l'alegria manifestada per la llibertat d'Andreu Curto, el grup de suport ha recalcat que ha estat empresonat per "objectius polítics". "Ni podem ni volem oblidar que Andreu ha estat privat de llibertat durant 24 dies per una aplicació desmesurada de la llei”, afirma, i remarca que només així es pot entendre que “després d’estar en presó preventiva, el jutjat declarés la llibertat sense fiança".

Per això es pregunta: "Si tan perillós era Andreu que calia presó preventiva, per què ha sortit sense haver de respondre amb cap fiança?. El senyor Millet per robar milions d’euros va estar 13 dies a presó, Andreu ha estat 24 dies, on és la justícia d’aquest país?”.

Malgrat aquesta repressió que arriba al límit de l'empresonament, el grup de suport també manté ferm el compromís de Curto i dels col·lectius on milita “de seguir lluitant contra la política de retallades i denunciant la política repressiva del conseller d’interior”.

Concert de solidaritat

El grup de suport ha anunciat la celebració d'un concert de solidaritat amb Andreu Curto que es farà el proper divendres 29 de juny a l’aparcament de l’auditori de Tortosa i on hi actuaran 13 grups de música i 7 d’animació, tots del territori. “Una demostració de la força de la solidaritat i que hem superat la voluntat de criminalitzar la lluita contra les retallades i la reforma laboral”, assenyala el col·lectiu.

El concert estarà destinat a demanar la llibertat d’Andreu i s’enfocarà a “celebrar la llibertat d’Andreu però també a recordar que hi ha molts Andreus que cada dia pateixen repressió per defensar una societat millor”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid