Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Música
Convulsió digital i explosió micromecènica

Harmonies de lluita, gener 2012

04/02/2012 Harmonies de lluita
Quan la policia federal dels EUA es dedica a tancar serveis d'allotjament i compartició d'arxius l'endemà de les protestes contra les lleis SOPA i PIPA, es viu el que sembla poder ser l'inici d'una revolució de la democràcia digital, on desenes de formacions han emprès la via del micromecenatge per a dur endavant els seus projectes musicals. Pel que sembla, els nous mitjans han fet evolucionar la mecànica de la relació comercial entre les obres dels creadors i els seus seguidors, proposant donar suport al projecte amb una petita financiació anterior a adquirir l'obra (i/o altres "recompenses"), obviant –de passada– els antics intermediaris.
 
D'entre els projectes inscrit a Verkami actualment en fase de captació es podrien destacar: l'edició del disc de Purkinje, el primer disc de Komfusió (exInseminació + exGatxull), editar el documental València necessita una cançó, l’organització de les Falles Populars i Combatives d’enguany, el nou disc d'Andreu Valor, o el quart de Verdcel.

Les novetats del mes les encapçala el Per no caure d'Indefinits. El segon llarga durada d'aquest grup de punk rock amb vents d'Alafar mena el seu so cap un estat més dur, consistent i treballat. En ell hi narren històries quotidianes per a despertar consciències, salpebrant-ho de temes festers.
 
Els nois de Repúblika ska no tenen res a amagar, amb el nom ha ho diuen tot: fan ska i són republicans. En el seu primer disc anuncien que Ja som aqui! i repassen una bona pila de reivindicacions socials al so de ska, rock i reggae, restant oberts a altres estils.
 
L'u de gener també treien el seu primer disc llarg els emacés Swing i Valtonyc, fent del seu Rap rural una de les primeres referències de Mallorca de hip hop en idioma propi. El seu bombo i caixa neda també entre jazz i folk, i les seves rimes autòctones narren històries del dia a dia amb rèplica social.
 
Uns altres rapers que donen canya a base de rimes son els Bovers. No és una novetat, ja que el particular "rap rural" d'A la brutesca va sortir a inicis de 2010, però ja que hi som, no està de més escoltar com ho fa aquest trio ponentí.
 
Just l'últim dia de l'any passat era la gent de La Cobla que presentaven el seu debut, un set polzades amb quatre talls que recupera l'esperit del punk barceloní primerenc de Desperdicis clinics o Frontpilsen, humor negre i mala bava.
 
Els Revés son gent amb molts anys de rock i punk rock a la ciutat comtal, i la seva interessant proposta combina melodia i canya amb consciència, memòria històrica i costumisme de carrer. En honor a les seves influències a Punk rock xava hi versionen a The Clash.
 
Uns altres "vells adolescents amb ganes de brega" son els Tralla!, gent vinguda de Reus i Móra d'Ebre que fan punk hardcore ràpid i potent. El quartet fa servir les seves inquietuds musicals com a vàlvula d’escapament i alhora com a plataforma de denúncia social, com es pot comprovar en la seva demo.
 
La gent d'Assac fa precisament això, hardcore i powerviolence “com si els noranta mai haguessin succeït”. Al casset hi han onze temes eixordadors, curts i amb molt d’humor, sobre l’absurditat d’aquesta societat i les contradiccions de l’escena punk hardcore.
 
Precisament després d'acomiadar el Per principis elegants, l'Exèrcit d'Alliberament Musical opta també per canviar la base del rap. En el seu cas, a la seva demo EAM deixen anar les seves rimes amb missatge sobre una mescla de rock, punk i funk.
 
Per saber-ne més visita RXI.
Pau Mariné
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid