Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
S'han acabat els cent dies

Per Jaume Casals, Alcalde de Navàs per la CUP. Publicat a la secció d'Opinió de Nació Digital.cat el 30 de setembre de 2011.

S'han acabat els cent dies... aquesta és una de les sentències més habituals dels darrers dies, ja sigui en entrevistes, converses o comentaris a les xarxes socials. Sí, ja fa tres mesos i mig que estem governant i hem començat a fer algunes gestions però ni de bon tros hem desenvolupat tot el que volem fer pel nostre poble i els seus habitants.

07/10/2011 10:29 Hemeroteca

Sincerament trobo que es dóna massa importància a aquest cent primers dies d'un govern, en teoria són els anomenats "dies de gràcia", se suposa que en aquests dies l'oposició ha de ser una mica més permissiva i l'equip de govern ha de demostrar els eixos de la seva actuació. I realment no ha sigut així. Pel que fa a l'oposició, més que ser permissius, que no ho han sigut, el que m'hagués agradat és que haguessin realitzat un traspàs de la informació més correcte, i així el poble hi hauria sortit guanyant i llavors segurament haguéssim pogut aprofitar més a fons aquests "dies de gràcia" i poder encarar millor les planificacions de futur. Però la qüestió de fons és que la gent no ens ha votat per governar cent dies i no haver de tornar-hi a pensar fins d'aquí quatre anys, sinó que ens ha escollit per fer feina durant aquest període.

Crec que el millor per Navàs i per qualsevol altre poble és que abandonéssim el xip dels cent dies i anéssim pensant en la totalitat del mandat, i sobretot en el dia a dia. Sembla com si després d'aquest temps ja tinguéssim una amnistia fins a les properes eleccions i això és el que acaba potenciant la desafecció. Estem treballant per trencar aquest concepte, per desgràcia massa generalitzat, i això creiem que passa per informar la població i implicar-la en el seguiment i les decisions que es prenguin a l'ajuntament.

Creiem que la recepta per fer-ho és la informació i la participació. En aquests primers dies només hem mostrat una petita part d'aquests ingredients de la recepta. Pel que fa a informació hem renovat la pàgina web municipal i hem activat perfils a les xarxes socials de Facebook i Twitter perquè creiem que són eines que actualment potencien la comunicació. Això ja ho hem fet i seguirem treballant per millorar-ho, i també portem un temps treballant en la redefinició de la revista d'informació municipal perquè ben aviat arribi la informació a totes les llars del nostre municipi. La ciutadania ha d'estar informada del que passa i també hi ha de poder dir la seva. I aquest és l'altre ingredient, la participació, de moment hem aconseguit una major implicació de les entitats a la festa major, i en el ple d'aquest dilluns ja vàrem deixar que el públic opinés mentre anem preparant la modificació del ROM per escoltar la veu del poble als plens. I això és només el principi, volem anar canviant més coses, perquè volem demostrar que una altra manera de fer política és possible.

Quan parlo d'una altra manera de fer, no puc evitar de pensar en la CUP, i en la responsabilitat que tenim en haver assolit també les alcaldies d'Arenys de Munt, Celrà i Viladamat. També penso en el centenar de regidors que estan demostrant a moltes viles i ciutats que som l'alternativa necessària, de moment van picant pedra, mica en mica, amb un seguiment constant i un treball tenaç que és el que ha portat a la candidatura a quadruplicar els resultats respecte el 2011. A nosaltres ens toca fer-ho governant, i tenim clar que no és una tasca fàcil i que massa sovint ens posen pedres al mig del camí, i aquest és molt llarg però anem endavant. Quan parlo d'aquests obstacles no puc deixar de pensar en les "ajudes" que ens ha donat la Generalitat aquest mes d'agost. Quan mig país se suposava que feia vacances ens han retallat les subvencions a les escoles de música i a les escoles bressol, unes ajudes que la Generalitat tenia compromeses i ara se n'han desdit tot carregant les prou tocades arques municipals amb allò que vulgarment s'entendria com "passar el mort a un altre", m'agradaria saber què hi guanya el país amb aquesta retallada... I poc després va arribar la pèrdua del servei d'urgències dels festius i nocturns, aquí tampoc ens vàrem quedar callats i de moment ja hem recuperat els festius. També caldria comentar el desgavell amb les PIRMI i com a última notícia la congelació dels pagaments de setembre i octubre a la nostra residència municipal per part de l'ICASS. Altres ajudes, ara amb un accent espanyol són l'atac a la immersió lingüística i la reclamació econòmica de l'estat pel que fa a les seves errades en el càlcul del sistema de finançament local. Gràcies per col·laborar.

Una altra pedra grossa al mig del camí són les arques municipals. Primer de tot, si algú fa comentaris, m'agradaria que em cités l'exemple d'algun ajuntament que no hagi deixat un llegat econòmic negatiu als seus successors. Sincerament, quan era època de vaques grasses s'hauria d'haver pensat en el futur i ser més previsors. Això és cosa del passat, i ens toca reflotar el vaixell i aquí és on han anat algunes de les primeres accions de l'equip de govern (CUP+ERC). En el primer ple vàrem rebaixar els sous de l'alcalde i la tinent d'alcalde, cosa que suposa uns 35000 euros d'estalvi anual, una petita part del pastís, però "tot suma" com deia un company professor de matemàtiques. Per exemple, ens hem trobat amb una festa major en la qual ja hi havia molts contractes formalitzats i hem hagut d'esmerçar-nos a potenciar que la imaginació i la participació fossin els principals actius d'una festa per evitar que s'encarís i crec que ens n'hem sortit prou bé, això sí tenint clar que l'any que ve hem de canviar moltes més coses.

Segurament us podria comentar moltes més coses d'aquests cent primers dies, però pel cap baix encara ens en queden 1300 més. En seguirem parlant, a partir d'ara també en aquesta columna d'opinió mensual.

Rànquings
  1. Felip VI és rebut amb crits a Paiporta i acaba parlant amb un noi que porta una samarreta neonazi
  2. Reflexions de les causes i efectes d’una DANA
  3. Poble Lliure promou mocions als ajuntaments per denunciar la gestió del PP de la crisi de la DANA al País Valencià
  4. Som República i visca l’Aplec del darrer Diumenge d’Octubre
  5. "Panem et circences..." o bé una actuació criminal davant d'una tragèdia
  6. El Govern empara una psicòloga d’un centre de salut de Reus que es va negar a atendre una usuària que parlava en català
  7. Decidim! exigeix responsabilitats polítiques i penals
  8. L'ANC fa una crida a reprendre el camí a partir de la Declaració de la Independepència
  9. Poble Lliure condemna la gestió d'un govern colonial, capitalista i criminal
  10. USTEC·STEs (IAC) demana un permís per al personal docent i personal d’atenció educativa valencià per poder anar al País Valencià a atendre a les famílies afectades per la DANA.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid